EMDR in Tilburg

EMDR Tilburg

Soms kan het van belang zijn om op zoek te gaan naar EMDR. Bijvoorbeeld naar EMDR in Tilburg. Dit omdat je kampt met allerlei lichamelijke en/ of psychische klachten naar aanleiding van een heftige gebeurtenis die je hebt meegemaakt. Deze gebeurtenis kan onlangs hebben plaatsgevonden, maar het kan ook zo zijn dat deze gebeurtenis al langer geleden gebeurd is. Maar dat je er nu pas klachten van ondervindt. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je getriggerd werd door iets wat je zag of hoorde wat je linkte aan een gebeurtenis uit  het verleden. De klachten die je ondervindt na het meemaken van een heftige gebeurtenis kunnen je dagelijks leven sterk belemmeren.

Dagelijks leven wordt belemmerd

Veel mensen die een heftige gebeurtenis hebben meegemaakt merken dat zij worden belemmerd in hun functioneren in het dagelijks leven. Dit omdat zij als gevolg van deze klachten psychische klachten zoals een depressie of angstklachten hebben ontwikkeld. Ook kan het zijn dat ze naar aanleiding van deze gebeurtenis lichamelijke klachten hebben ontwikkeld zoals vermoeidheid, hoofdpijn en spierstijfheid. Wanneer je met deze klachten kampt, wil je hier vaak het liefst zo snel mogelijk vanaf. Een goede methode om hier vanaf te komen kan dan EMDR in Tilburg zijn. Wanneer er wordt gesproken over een heftige gebeurtenis, kun je bijvoorbeeld denken aan een ongeval, geweldsincident, overval, etc. Veel mensen denken dat EMDR enkel wordt toegepast bij hulpverleners die regelmatig worden blootgesteld aan heftige gebeurtenissen. Dit hoeft dus niet het geval zijn. Het meemaken van een heftige gebeurtenis kan namelijk iedereen overkomen.

Wat is EMDR

EMDR is een behandelmethode waarbij gebruik gemaakt wordt van geluid of bewegingen waardoor de emotionele lading, die een patiënt vaak ervaart wanneer er wordt teruggedacht aan de heftige gebeurtenis, verzwakt.  De klachten die zijn ontstaan als gevolg van zo’n gebeurtenis verdwijnen vaak geheel, of voor een gedeelte naar de achtergrond, waardoor het voor de patiënt weer mogelijk wordt om te functioneren in het dagelijks leven. De behandelmethode EMDR is eveneens een methode die steeds vaker wordt toegepast bij angst gerelateerde klachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *