Italiaanse modemerken

Italiaanse modemerken

Als jij een liefhebber van fashion bent dan weet je natuurlijk dat Italië als een van de meest modieuze landen wordt gezien. Dat heeft niet alleen te maken met het stereotype dat Italianen veel om hun uiterlijk geven en er altijd picobello verzorgd bijlopen. Het heeft uiteraard in de eerste instantie te maken met Milaan, de internationale modestad die alle belangrijke Italiaanse modemerken huist.

Milaan

Milaan staat bekend als een van de belangrijkste modesteden van de wereld. Het is de tweede stad van Italië, na Rome, en staat bekend om het huisvesten van de meest bekende Italiaanse modemerken. Ook wordt elk jaar in Milaan de fashion week gehouden, waarin de grote modemerken hun zomer- of wintercollecties presenteren. De fashion week is een belangrijke week in de mode-industrie. In deze week draait alles in de stad om mode en veel bekende modemerken doen hier dan ook aan mee. Een must om bij te zijn voor de echte mode fans dus! Dankzij het huisvesten van de grote Italiaanse modemerken wordt Milaan ook wel het kloppend hart van de mode-industrie genoemd. Wanneer je het dus binnen deze wereld wilt maken, moet je in Milaan zijn.

Quadrilatero d’oro

De bekendste winkelstraten in Milaan, de straten die haar zo beroemd maken, bevinden zich allemaal aan het Quadrilatero d’oro. Een plek die wel te vergelijken is met de PC Hooftstraat in Amsterdam. Letterlijk betekent Quadrilatero d´oro de Gouden Vierhoek en deze wordt dan ook gezien als de plek waar de meeste grote modehuizen zich bevinden. Als jij een echte fan bent van mode moet je zeker een keer een bezoek aan Milaan brengen. Maar pas op, daar hangt uiteraard wel een flink prijskaartje aan. Gelukkig hoef je niet per se helemaal naar Italië om je te kunnen onderdompelen in de Milaanse sferen. Ook in Nederland kun je prachtige items vinden die jou de perfecte Italiaanse look geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *