Neonled

beeldscherm, bewegwijzering, designen

Verlichting wordt voor talloze doeleinden gebruikt. Zo wordt neonled vaak toegepast bij de nieuwste televisies. Je kunt tegenwoordig televisies kopen waarin kleine neonled lampjes verwerkt zitten. Deze lampjes kunnen meebewegen met de beelden en het geluid van de televisie. Dit geeft tijdens een filmavondje een bijzonder effect. Ook wordt neonled vaak toegepast bij het verlichten van trappen bijvoorbeeld. Bij grote winkelcentra zijn vaak diverse trappen aanwezig. Het is wel belangrijk dat bezoekers kunnen zien waar zij lopen, ook in het donker.

 

Lopen in het donker

Het is belangrijk voor bezoekers om te kunnen zien waar zij lopen. Dit is dan ook een van de redenen waarom er bij bioscopen, concertzalen, theaters, etc. vaak gebruik gemaakt wordt van neonled. In deze gebouwen is het vaak altijd donker. Dit om de voorstelling zo goed mogelijk over te kunnen brengen. Ook bij diverse voorstelling wordt er gebruik gemaakt van deze verlichting. Zo worden er op festivals vaak neonled lampjes aangebracht op en rondom het podium. Dit omdat het einde van een festival vaak ’s avonds pas is op het moment dat het buiten al donker is. Zowel voor de artiesten als de bezoekers is het wel belangrijk dat zij kunnen zien waar zij lopen. Ook wordt er vaak bij diverse decoratiedoeleinden gebruik gemaakt van neonled.

 

Decoratiedoeleinden

Er zijn talloze manieren van decoreren. Zo vinden veel mensen het bijvoorbeeld leuk om in de wintermaanden een heus winterdorp tentoon te stellen in hun woonkamer. Voor het opbouwen van deze winterdorpen wordt er gebruik gemaakt van diverse huisjes, kraampjes, ijsbanen, kerstbomen, etc. Vaak zijn al deze huisjes en dergelijke verlicht. Dit wordt vaak gedaan met behulp van neonled. Dit kan een kerstboom in het winterdorp net dat extra stukje effect geven. Doordat deze verlichting energiezuinig is, is het vaak niet nodig om wekelijks de batterijen van de gebouwen en de boompjes van het winterdorp te vervangen. Het opzetten van zo’n winterdorp is vaak een hele klus. Veel mensen vinden het dat geen fijn idee dat zij wekelijks huisje voor huisje moeten voorzien van nieuwe batterijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *